Filosofie

De muzikant wil zijn beste partij laten horen. Tijdens een voorstelling, optreden maar ook op een geluidsdrager. Daarvoor heeft hij opname spullen nodig. Tegenwoordig heeft bijna iedere muzikant een laptop waar de ideeën op vastgelegd worden. De muzikant gebruikt daarvoor microfoons, geluidskaarten, converters en preamps.

En daar zit tegenwoordig vaak het euvel. Hoe krijg ik mijn idee zo goed mogelijk vastgelegd? En daar is ZuidGeluid dus in gespecialiseerd.

Hiervoor gebruiken wij diverse middelen, kijk in onze Gearlijst naar onze apparatuur.

ZuidGeluid

Sinds Maart 2015 heeft Zuidgeluid een 16-kanaals Neve 54 mengtafel in haar assortiment. Het is een compacte mengtafel met waanzinnige, uiterst muzikale preamps. Deze mengtafel kan ook makkelijk mobile vervoerd worden omdat ze zeer compact is. (70 kg)

Ideaal voor bands die in hun eigen repetitieruimte of een andere lokatie een opname van wereldklasse willen maken. De bediening is eenvoudig en overzichtelijk. Ideaal voor bands die de gang naar de studio een keer over willen slaan en zelf aan de slag willen. Ook bestaat de mogelijkheid om ervaren technici in te huren.

ZuidGeluid

Ook verzorgt ZuidGeluid concertregistraties en mobiele opnamesystemen op maat en staat open voor alle creatieve audio-oplossingen.

Voor een opname op locatie wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsapparatuur. Zo gebruiken we A/D   D/A converters van SSL, microfoon preamps van Focusrite, Telefunken en Millenia en wordt er altijd volledig redundant opgenomen. Het 64 sporen opnamesysteem is erg compact en daardoor makkelijk te vervoeren. Ook bestaat de mogelijkheid om ervaren technici in te huren.

Onder de bezielende leiding van Mike Manders en Tren van Enckevort kan een volwassen registratie afgeleverd worden. Ook is audio-nabewerking en mixing mogelijk voor concert-en muziekopnamen; voor televisie, CD, DVD en internet.